Roeiboot Jelle Veyt geraakt dan toch in België

Avonturier Jelle Veyt uit Dendermonde is nog aan het bekomen van zijn mislukte roeitocht over de  Atlantische Oceaan, maar vond intussen een oplossing om de roeiboot terug in België te krijgen. Vrienden uit Portugal hebben er een lange trip voor over. “Een lichtpuntje na de ontgoocheling”, zegt Veyt.

Op 25 februari begon de roeitocht van 7.200 km: van Portugal naar Miami. De roeiboot van 9 meter lang en 2 meter breed hadden ze samen gemaakt, en ze waren er klaar voor. Maar na 2 weken eindigde de tocht op Tenerife, omdat Jelle Veyt de hele tijd zeeziek was en alsmaar verzwakte. Momenteel zijn Jelle, Koen en Gijs nog aan het bekomen op Tenerife. Omdat terugroeien geen optie is, zochten ze een middel om de boot terug in België te krijgen. Na een oproep op sociale media, is er nu een oplossing.

Vrienden uit Portugal hebben er een lange trip voor over
Jelle Veyt

“Na de ontgoocheling van de mislukte roeitocht, is het aanbod van vrienden uit Portugal een geschenk”, zegt Veyt. “Die vrienden gaan de camionette met trailer halen, waarop de boot van België naar daar is gebracht. Ze rijden ermee naar Spanje, om van daar de veerboot naar Tenerife te nemen. Dat is een tocht van maar liefst 40 uur! Als ze hier op Tenerife aankomen, laden we de boot op de trailer, rijden we op de veerboot die ons terugbrengt naar Spanje. Koen en Gijs rijden de boot dan terug naar België.”

Veyt kan het niet laten

Zelf gaat Jelle niet meerijden met de bestelwagen. “Ik probeer altijd zo ecologisch mogelijk te reizen, ik neem dus geen vliegtuig als het niet écht nodig is. Nu zal ik wel met de anderen de ferry nemen naar Spanje. Ik keer dan alleen terug naar België, deels met de fiets en deels met de trein.”

kasto80

Meest gelezen