16 skeletten opgegraven in Lier: archeologen leggen vermoedelijk grafveld bloot uit 16e of 17e eeuw

In Lier zijn 16 skeletten opgegraven. Het gaat om een archeologische vondst, vermoedelijk van een grafveld. Vorige maand werd er op dezelfde plek al een goed bewaard skelet gevonden, uit de 16de of 17de eeuw. Daarom hebben archeologen nu opnieuw gezocht. De kans is groot dat er nog meer skeletten zullen opduiken.

De skeletten zijn gevonden aan de Ros Beiaardstraat, niet ver van het Sionsplein in Lier. Zo'n maand geleden werd daar al een skelet aangetroffen bij rioleringswerken. Dat skelet was zeer goed bewaard en zou uit de 16de of 17de eeuw zijn. Voorbije dinsdag en woensdag hebben archeologen opnieuw gezocht en vonden ze 16 skeletten. 

Enkele skeletten zaten maar 30 centimeter onder de grond. Het lijkt erop dat het om een oud grafveld gaat. "We kunnen stilaan vermoeden dat we hier een grafveld gevonden hebben, dat mogelijk wel losstaat van het nabijgelegen Sionklooster. We denken dat de mensen hier toen in twee of drie lagen begraven werden”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

Het onderzoek gaat nog een tijd verder. De kans is groot dat er daarbij nog meer skeletten worden bovengehaald. 

Meest gelezen