Radio 2

Stad Ieper betaalt extra nacht op hotel: "Toeristen hebben meer dan 1 overnachting nodig om alles te ontdekken"

Ieper wil gratis een extra nacht aanbieden op hotel aan wie een kamer boekt in de stad. De hotelactie maakt deel uit van een ruimer plan om de stad een economische boost te geven na de coronacrisis. In totaal trekt Ieper daar 700.000 euro voor uit.

Ieper verwacht dat de gratis overnachtingen extra volk zullen aantrekken. De exacte voorwaarden zijn wel nog niet duidelijk. Dat wordt nog besproken met de hotelsector. Maar de maatregel moet dus helpen om de handel en het toerisme in Ieper te laten herleven na de coronacrisis.

We willen met deze actie vooral de binnenlandse toeristen terug aantrekken

Diego Desmadryl, schepen van Economie

Meer dan 1 overnachting

"We willen hiermee vooral de binnenlandse toeristen terug aantrekken, maar daarnaast ook de Nederlandse en Franse toeristen. Want die zijn ook belangrijk voor onze stad", legt de schepen van Economie, Diego Desmadryl (Open Ieper) uit. "Vaak is het zo dat toeristen maar 1 nacht in onze stad verblijven, maar dan ontdekken ze pas dat er veel meer te beleven valt in de regio."

Meest gelezen