Radio 2

Treurwilg in Sint-Pieters-Leeuw omgehakt en vervangen door... nieuwe treurwilg

In Sint-Pieters-Leeuw is zonet een nieuwe treurwilg geplant. Ware het niet dat de oude een paar maanden geleden was omgehakt. Dat was nodig voor de heraanleg van het plein waar hij stond: het Koning Albertplein. Maar buurtbewoners waren zo boos, dat er intussen een nieuwe treurwilg staat. 

Het kappen van de oude treurwilg op het Koning Albertplein in Sint-Pieters-Leeuw zorgde voor heel wat protest in de wijk. Die kap was nodig, om de heraanleg van het plein mogelijk te maken. Intussen konden bewoners stemmen via een online platform van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voor een nieuwe boom. Die stemmen gingen massaal naar: alweer een treurwilg. Schepen van Groen en Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V) is blij dat veel mensen hun mening hebben gegeven: "We hebben gemerkt dat ons forum 'Leeuw denkt mee' echt werkt. We gaan dat in de toekomst dus zeker nog vaker gebruiken om de burger mee te laten beslissen over het uitzicht van de gemeente." 

Nog meer groen

In totaal hebben 170 mensen gestemd voor hun favoriete boom op het gerenoveerde Koning Albertplein. Daarvan ging het merendeel, zo'n 96 stemmen naar een treurwilg. Die is vandaag geplant. Bedoeling is dat het plein nog veel groener wordt. Later op de week zal de overige beplanting aangebracht worden. Schepen Keymolen: "Als het weer het toelaat volgen daarna de asfalteringswerken, wegmarkeringen en verkeerssignalisatie. Als dat gebeurd is, kan het straatmeubilair terug geplaatst worden, en nieuwe verlichting aangebracht worden op de oversteekplaats. Hopelijk kan het vernieuwde plein dan open ten laatste op 31 maart." 

Meest gelezen