Radio 2

Verantwoordelijke kinderopvang schrijft open brief: "Hoe kan het dat rookstopbegeleiders sneller een vaccin krijgen dan wij?"

De verantwoordelijke van een buitenschoolse opvang in Borsbeek doet met een open brief een oproep aan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Ann-Sophie Craeye van Ferm Kinderopvang in Borsbeek vindt dat begeleiders uit de kinderopvang door hem als "aanhangsel van de zorg" beschouwd worden, terwijl hun beroep minstens even essentieel is. "Het is heel jammer om te zien dat wij niet tot de 80 zorgprofessionals horen in de vaccinatiestrategie."

Ann-Sophie Craeye van Ferm Kinderopvang in Borsbeek vindt dat begeleiders uit de kinderopvang ten onrechte niet bij de 80 zorgprofessionals zitten in de vaccinatiestrategie. Daarom schreef ze een open brief gericht aan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Wij vinden dat u ons ziet als "aanhangsel van de zorg". Toch lopen wij elke dag een enorm risico op besmetting. Je kan nu eenmaal niet voor kinderen zorgen zonder fysiek contact."

De restjes van reservelijsten? Niet meer dan een snoepje om ons te sussen

Ann-Sophie Craeye van Ferm Kinderopvang in Borsbeek

Voor Craeye is het onbegrijpelijk dat de kinderopvang geen voorrang krijgt, terwijl andere beroepen die wel krijgen: "Het lijkt ons nogal absurd dat een rookstopbegeleider sneller een vaccin krijgt dan een kinderbegeleider. Hoe vaak veegt een rookstopbegeleider een snotneus weg? Of hoe vaak maken zij een poep proper?"

Dat de begeleiders uit de kinderopvang de restjes van reservelijsten krijgen, vindt Craeye jammer: "Wij willen gevaccineerd worden met de andere zorgprofessionals. Dit voelt aan alsof ze ons een snoepje geven om ons te sussen."

Wie de open brief wil lezen, kan dat hier.

Meest gelezen