Wijnegem leent gratis fietsen uit aan slachtoffers fietsdiefstal

Wijnegem wil inwoners helpen van wie een fiets gestolen werd en start met leenfietsenproject. "Burgers van wie de fiets gestolen is kunnen een maand lang een gratis fiets lenen bij de gemeente", zegt schepen van mobiliteit Tom Tachelet (durf!).

De leenfiets heeft dus een dubbel doel. "Enerzijds helpen we de slachtoffers van fietsdiefstal uit de nood, want ze kunnen die fiets gratis een maand lenen, zodat ze tijd hebben om de oude terug te vinden. Anderzijds willen we de slachtoffers stimuleren om sneller aangifte te doen. Want ze kunnen pas een fiets lenen met een bewijs van fietsdiefstal van de politie."

Op die manier wil de gemeente de inwoners ook aanmoedigen om zo veel mogelijk te voet of met de fiets te gaan. Wijnegem heeft vijf fietsen ter beschikking. Het gaat om gevonden fietsen die door een erkende fietsenmaker hersteld zijn. Ook in Mortsel zijn er al enkele jaren leenfietsen ter beschikking.

Meest gelezen