IKWV

Ook in Zeebrugge zijn er vanaf O.L.H.-Hemelvaart strandredders 

Ook in Zeebrugge zal je vanaf het weekend van Hemelvaart veilig kunnen zwemmen in de zee. Het stadsbestuur van Brugge heeft beslist om vanaf dan elk weekend strandredders in te zetten. Eerder beslisten Koksijde, Oostende, De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist dat ook al. De andere kustgemeenten zetten pas vanaf half juni strandredders in.

De Brugse schepen van sport Franky Demon (CD&V) had het al begin maart aangekondigd en nu is het zeker. Ook in Zeebrugge wordt het weekend van O.L.H.-Hemelvaart het eerste weekend met strandredders. Demon vond het belangrijk om die kans te bieden, zeker omdat een vakantie in het buitenland er door corona niet in zit. Het zal van het weer afhangen of het echt zwemmen of pootjebaden zal worden. 

Meest gelezen