Primeur in België: zwembad Sint-Truiden pakt uit met een virtuele waterglijbaan

In het nieuwe zwembad van Sint-Truiden kan je met een virtual reality-bril van de waterglijbaan. Aan de ingang van de glijbaan kies je zelf één van de virtuele werelden jungle, snow of space en zet je een VR-bril op. Zo ontdek je fascinerende werelden tijdens het naar beneden glijden. Het gaat om een Belgische primeur. 

Het water induiken met een VR-bril kon al maar nu pakt LAGO, uitbater van het zwembad, uit met een nieuwe attractie. Je kan vanaf volgende maand nu ook in de waterglijbaan met zo'n hoogtechnologische bril op. Je kan kiezen tussen drie verschillende werelden om te verkennen. Een ritje op een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in een sneeuwlandschap. 

De virtuele werelden zijn zo gemaakt dat ze precies overeenstemmen met de waterglijbaan. Ga je door een bocht in de glijbaan dan maak je dezelfde beweging in het sneeuwlandschap of op de rollercoaster. Er is wel één beperking: het is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Voor ouders is er wel een alternatief, ze kunnen gewichtloos blijven drijven in het zoutbad.

Het gloednieuwe Bloesemzwembad in Sint-Truiden gaat begin april open. Het subtropisch gedeelte is toegankelijk vanaf het moment dat de coronamaatregelen het toelaten. 

Meest gelezen