150 zusters in klooster in Heverlee gevaccineerd door mobiel team: "Eindelijk denken ze aan ons"

In het klooster de Jacht in Heverlee zijn vanmiddag meer dan 150 zusters gevaccineerd door een mobiel team. Ook de 70 personeelsleden van het klooster kregen een prik. Alles verliep vlot, het was wel een hele organisatie.

"Ze zijn immobiel. Ze hebben bijna allemaal een rollator of rolstoel, of ze zijn moeilijk te been", zegt Moeder-overste Chris Meulenaere die blij is dat de mobiele vaccinatieploeg ter plaatse kwam. 

"Anders moesten we allemaal naar de Brabanthal en we zijn met 158 zusters. En als wij gevaccineerd zijn, dan moet ons personeel, onze medewerkers nog een prik krijgen. Vandaar dat ze met twee ploegen gekomen zijn. In het ziekenpaviljoen, in de tuinen, wonen een 50-tal zusters die nog minder mobiel zijn, en hier de anderen dan."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...
Het is een feestdag!
Zuster Agnes

Zuster Agnes is opgelucht dat de zusters een prik kregen: "Er is hoop en opluchting, het is echt een feestdag voor ons vandaag! Eindelijk is het de dag dat ze aan ons denken. Het kon niet vlug genoeg gebeuren, het is tijd."

Meest gelezen