700 leerlingen en leerkrachten in quarantaine na besmetting op school in Kontich

In Kontich is vandaag een volledige school gesloten. Het gaat om de kleuter- en lagere school Altena. In totaal zitten zo'n 700 kinderen en leerkrachten thuis. “De besmetting is begonnen in één klas, maar daarna zijn er ook in andere klassen besmettingen vastgesteld. Alle leerlingen en leerkrachten worden morgen getest", zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

Morgen gaat het Universitair Ziekenhuis Antwerpen alle leerkrachten en leerlingen testen. "Alle leerlingen van het Altena Instituut in Kontich blijven in quarantaine tot er een tweede testronde is geweest. Als de gezinsleden negatief testen, mogen die wel naar hun werk of school", vertelt burgemeester Seldeslachts. 

Eerder deze week moesten ook al het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de basisschool Sint-Montfort in Kontich thuisblijven. De leerlingen van het Altena Instituut en Sint-Montfort blijven in quarantaine tot een tweede test is gebeurd. 

Meest gelezen