radio 2

97 % van de Limburgse ondernemers denkt de coronacrisis te overleven

De meeste Limburgse ondernemers zijn, ondanks de coronacrisis, toch vrij positief over de toekomst. 97 procent denkt, na de coronacrisis, nog overeind te kunnen blijven.  

Werkgeversorganisatie VOKA Limburg heeft na een jaar coronacrisis een rondvraag gedaan bij de Limburgse ondernemers.  Op dit moment ligt de omzet bij die bedrijven gemiddeld 7 procent  onder het niveau van voor corona. En 60 procent van die ondervraagde ondernemers denkt volgend jaar opnieuw een normale omzet te hebben. 97 procent verwacht bovendien de coronacrisis te kunnen overleven. 

Voorts voorspelt drie kwart van de ondernemingen dat deze crisis geen of nauwelijks een effect zal hebben op de werkgelegenheid. Meer dan de helft van de bedrijven geeft ook aan nog te willen investeren.

Voka Limburg pleit intussen nog eens voor een snelle heropening van ondermeer de horeca, voor het gebruik van sneltests in bedrijven en de invoering van een vaccinatiepaspoort.

 

Meest gelezen