Al twee weken geen enkele coronabesmetting in Zoutleeuw

De coronacijfers in ons land blijven stijgen, maar in Zoutleeuw is er al twee weken geen enkele besmetting vastgesteld. “Een portie geluk, maar de inwoners houden zich ook goed aan de regels”, aldus burgemeester Boudewijn Herbots. Al blijft voorzichtigheid geboden, zegt hij. 

Terwijl de coronacijfers in ons land blijven stijgen, staat de teller van coronabesmettingen in Zoutleeuw al twee weken op nul. Volgens burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V) komt dat omdat iedereen zich in Zoutleeuw goed aan de maatregelen houdt: “We hebben eind januari een uitbraak gehad in een woonzorgcentrum, dat heeft ons allemaal terug op scherp gezet. We hebben ook een nauw contact met alle verenigingen, woonzorgcentra en scholen om alles goed op te volgen. Maar het is natuurlijk ook een dosis geluk. Ik merk wel heel veel solidariteit en warmte. Veel mensen die mekaar helpen en ondersteunen in het volgen van de maatregelen.”

Geen reden voor euforie, we moeten verstandig en voorzichtig blijven
Burgemeester Boudewijn Herbots

De burgemeester is erg blij met de positieve cijfers al roept hij op om voorzichtig te zijn. “Het is geen moment om euforisch te doen”, aldus burgemeester Herbots. “Het is belangrijk dat we ons aan de zes basisregels houden want we weten ook dat hier natuurlijk ook nog gevallen gaan opduiken. Als we een goede zomer en nazomer willen hebben, moeten we verstandig en voorzichtig blijven.”

Vaccinatie

Gisteren werd in Zoutleeuw gestart met de vaccinatie van de 80-plussers, en die gaat vandaag verder. “Het gaat natuurlijk niet snel genoeg naar ieders zin, omdat de productie van de vaccins nog met horten en stoten verloopt. Maar we zijn toch begonnen met de vaccinatie en ook het nieuws over AstraZeneca geeft ons toch wat moed. Er is licht aan het eind van de tunnel”, besluit de burgemeester.

Meest gelezen