Brandweer Brussel

Brand aan metaalverwerkend bedrijf  in Neder-Over-Heembeek: "Grote interventie, geen giftige stoffen vrijgekomen"

In Neder-Over-Heembeek is er deze nacht brand uitgebroken op de terreinen van een metaalverwerkend bedrijf. Maar liefst 44 brandweerlui moesten uitrukken om het vuur te blussen.

Rond 2 uur vannacht kreeg de brandweer van Brussel een oproep binnen van een brand aan de  Vilvoordelaan in Neder-Over-Heembeek. Op de terreinen van een metaalverwerkend bedrijf stond een stapel metalen voorwerpen in brand. Om het vuur te blussen, moesten maar liefst 44 brandweerlui uitrukken. De stapel metalen voorwerpen moest laag per laag uiteengehaald worden om geblust te worden. De brandweer had dan ook lang werk om het vuur onder controle te krijgen.

Geen giftige stoffen vrijgekomen

Bij de brand vielen geen gewonden. De brand veroorzaakte wel een dikke rookpluim. Daarom kwam de brandweer van Zaventem ook ter plaatse om te meten of er giftige stoffen waren vrijgekomen. Uit die metingen blijkt dat dat niet het geval was. 

Brandweer Brussel

Meest gelezen