TDWsport

Brugge wil de start van de Ronde van Vlaanderen terughalen: “We zijn bereid om grote inspanningen te doen"

Brugge wil graag de startplaats van de Ronde van Vlaanderen terughalen naar de stad. Daarvoor heeft het zich officieel kandidaat gesteld. De wielerklassieker startte bijna twintig jaar lang in Brugge, tot Antwerpen de startplaats in 2017 wegkaapte. “We hebben heel mooie herinneringen aan de Ronde”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Het contract tussen Flanders Classics en de stad Antwerpen om de startplaats van de Ronde van Vlaanderen te organiseren, loopt na dit jaar af. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is zich bewust van de aantrekkingskracht van de koers, want de wielerwedstrijd wordt in veel landen live op televisie uitgezonden. “Het heeft internationaal veel weerklank, dat zorgt voor een grote economische return voor onze horeca.”

We hebben mooie herinneringen aan de Ronde van Vlaanderen 

Dirk De Fauw, burgemeester van Brugge

Hoeveel de stad over heeft om de start van de Ronde van Vlaanderen terug te halen, wil de burgemeester nog niet kwijt, maar hij zal wel alles uit de kast halen. “We gaan in elk geval grote inspanningen doen. Wij hebben heel mooie herinneringen aan de Ronde, waarbij de start doorging in Brugge en de markt bomvol stond van het volk.”

Alternatieve koersen

De fauw benadrukt dat de Ronde van Vlaanderen meer is dan de dag van de koers zelf: “Ook de dag voor de koers van start gaat, komen er wielertoeristen naar de stad en zijn ze met duizenden. Die nemen familie mee en uiteraard komen er dan ook heel wat journalisten naar de stad.”

Dat Brugge vanaf volgend jaar terug de startplaats van de Ronde wordt is nog niet zeker, maar ook een aantal andere wielerwedstrijden hebben start of aankomst in Brugge, zoals de Driedaagse Brugge-De Panne en de Elfstedenronde. "Dat zijn alternatieve wedstrijden, maar toch gaat niets boven de Ronde”, zegt De fauw.

Meest gelezen