Radio 2

Cafébazin uit Sint-Martens-Bodegem mist haar café zo hard dat ze er woont: "Tv kijken op groot scherm"

Ingrid Van Vreckem woont sinds corona in haar café in Sint-Martens-Bodegem, een deelgemeente van Dilbeek. Van eten tot tv-kijken, het gebeurt allemaal tussen de glazen, biervaten, toog en houten tafels. "We leven liever hier, dan op ons appartement".  

Café Bodegem City is sinds oktober dicht, en heeft net als de eigenaars van andere cafés geen idee wanneer ze weer open mogen. Gelukkig vertoeft Ingrid Van Vreckem van het café in Sint-Martens-Bodegem elke dag op haar favoriete plek. Want sinds de tweede golf leeft ze elke dag in haar café. "Mijn man en ik hebben een appartement boven het café. Maar eigenlijk zitten we heel de dag hier."

En dus gebeurt zowat alles uit het dagelijkse leven, in het café. "Eten, drinken, tv kijken, de krant lezen, alles. En ook mijn kleinzoon vang ik hier op. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk zodat ik een reden heb om me 's ochtends te wassen. Het moet leefbaar blijven." 

Ik ben blij dat ik hier woon, dat ik elke dag mijn glazen zie staan, en mijn frigo's kan bekijken

Want ondanks de gezelligheid in het café, zijn het zware tijden voor Ingrid. "We zien geen toekomst momenteel. Eerst was er 1 mei als streefdatum om open te gaan. Maar dat gaat nooit lukken. Ondertussen moeten we blijven overleven. Maar ik ben intussen ook 61 jaar, ik had me het einde van mijn loopbaan anders voorgesteld. Intussen heb ik wel van mijn parking een terras gemaakt. Maar ik heb een dorpscafé. Mensen hier in Sint-Martens-Bodegem hebben zelf een tuin, ze komen niet naar hier om op het terras te zitten. Mijn toog maakt mijn zaak, niet het terras.  

Radio 2

Intussen troost Ingrid zich met de gedachte dat ze wel elke dag in haar geliefde café kan zijn. "Ik ben blij dat ik hier woon, dat ik elke dag mijn glazen zie staan, en mijn frigo's kan bekijken. Ik ben zo fier op mijn café, ben er ooit met goede moed aan begonnen. Mocht ik hier niet wonen, zou het nog veel erger zijn met mij. Hier elke dag zijn, is een grote troost."

Meest gelezen