Radio 2

Bejaarde vrouw sterft bij woningbrand in Kortrijk

In Kortrijk is een bejaarde vrouw om het leven gekomen bij een brand in haar rijwoning. De vrouw was onlangs geopereerd aan haar heup en kon niet goed stappen. Mogelijk kon ze niet snel genoeg haar huis ontvluchten.

Donderdagavond rond 21.30 uur kregen de hulpdiensten een oproep voor een brand aan een rijwoning. “De brandweer was redelijk snel ter plaatse”, zegt Hans Van Poucke van de brandweer. "Bij de melding was er sprake van veel rook die naar buiten kwam aan de voorkant van het huis. Achteraan sloeg de brand volledig uit. De woning is zwaar beschadigd en jammer genoeg is er ook een slachtoffer gevallen”, zegt Van Poucke.

Slecht te been

De vrouw was onlangs geopereerd aan haar heup en was daardoor slecht te been. Ze gebruikte een rollator en raakte wellicht niet snel genoeg buiten. De brandweer heeft ook de huizen naast het huis van de bejaarde vrouw geëvacueerd. "We hebben 6 woningen preventief geëvacueerd. Bij de huizen die palen aan het brandende huis, was dat echt nodig. Want de vlammen sloegen zeer hoog uit", besluit Van Poucke. De bewoners van de 2 aanpalende woningen konden niet thuis slapen. De 4 gezinnen van de andere huizen konden wel terug naar huis.

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld.

Meest gelezen