Elftorentocht voor senioren: “Het is goed voor je gezondheid, ontspannend en gezellig met vrienden en familie”

De seniorenvereniging Neos in Zottegem organiseert een elftorentocht voor 55-plussers. Het gaat om 11 wandelzoektochten die starten onder de kerktorens van elke deelgemeente. Het doel is om alle 55-plussers te bereiken en hen een gevarieerd wandelprogramma aan te bieden.“Sinds 40 jaar wandel ik, zelfs ook tijdens mijn vakanties in Oostenrijk”, vertelt Wivine Reygaert (73).

Seniorenvereniging Neos - Netwerk van Ondernemende Senioren - Zottegem viert volgend jaar zijn 40ste verjaardag en daarom heeft de vereniging een zoektocht uitgewerkt. Ze wil uitpakken met initiatieven aan het begin van de lente voor senioren. “Ik wandel heel graag, nu met corona is dat verminderd. Maar ik wandel al 40 jaar, zelfs ook tijdens mijn vakanties in Oostenrijk. Toen ik hoorde dat ze een wandeltocht gingen organiseren heb ik me direct ingeschreven", vertelt Reygaert.

De vereniging heeft zo 11 wandelroutes uitgestippeld die telkens starten onder de kerktoren van een van de deelgemeenten van Zottegem. In totaal tellen de routes 12 kerktorens, er is 1 deelgemeente met 2 torens! “Ik stelde de elftorentocht voor aan mijn zus en zij werd er ook heel enthousiast over. Wij gaan zoveel mogelijk meedoen, misschien niet aan alle wandeltochten. Maar we gaan zeker 1 keer in de week gaan wandelen”, vertelt Reygaert. 

Je hoeft geen lid te zijn

De vereniging wil met dit initiatief alle 55-plussers bereiken. “Je moet geen lid zijn van Neos om te kunnen deelnemen aan onze coronavrije zoektochten. Elke 55-plusser is zeer welkom”, vertelt voorzitter Chris De Saveur. Het doel is om alle senioren een gevarieerd programma aan te bieden. Wandelen, bewegen, ontdekken, ontspannen en genieten is de boodschap dus. “De afstanden van de tochten liggen tussen 3,5 en 5 kilometer en worden telkens gecombineerd met een aantal leuke vragen en fotozoekertjes." 

Ik raad de 55-plussers echt aan om mee te doen aan wandeltochten in groep.
Wivine Reygaert deelnemer

De Elftorentochten starten op 21 maart en lopen tot 31 mei 2021. “Ik raad de 55-plussers echt aan om mee te doen aan wandeltochten in groep. Het is goed voor je gezondheid, ontspannend en gezellig met vrienden en familie. Alleen wandelen is niet leuk, dat moet je altijd in groep doen”, besluit Reygaert. 

kasto80

Meest gelezen