Gemeente Evergem

Evergem gebruikt golfkarretje om minder mobiele mensen naar vaccinatiecentrum te brengen

Wie in het vaccinatiecentrum Hoge Wal in Ertvelde, bij Evergem, een coronavaccin moet krijgen, kan rekenen op de “Vacci-Taxi”. Dat is een golfkarretje dat de oudste bezoekers ophaalt op de parking en naar het centrum brengt. 

Inwoners van Evergem, Assenede, Kaprijke en Zelzate moeten naar het vaccinatiecentrum Hoge Wal in Ertvelde om een coronavaccin te krijgen. Sinds kort zijn ze daar gestart met de vaccinatie van 85-plussers die nog thuis wonen. En om de tocht voor hen zo comfortabel mogelijk te maken, zet het vaccinatiecentrum de “Vacci-Taxi” in. 

De Vacci-Taxi is een golfkarretje dat de oudere inwoners van op de parking tot aan de deur van het vaccinatiecentrum brengt. De parking ligt namelijk een eindje weg van het centrum, en anders zouden ze een groot stuk te voet moeten gaan, en dat is niet voor iedereen evident. 

kasto80

Meest gelezen