Parking Speelberg
Google Street View

Oud-Heverlee wil geen foutparkeerders meer aan het Meerdaalwoud: "Parkeren gestructureerder laten verlopen"

Sinds de coronacrisis komen er in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee meer mensen wandelen. Dat zorgt ook voor veel fout geparkeerde auto's langs de bosrand en in de omgeving. De gemeente wil daar nu komaf mee maken, en het parkeren gestructureerder laten verlopen.

Sinds de coronacrisis hebben we het wandelen herontdekt. Heel veel mensen trekken naar het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee, maar dat brengt nu ook overlast mee. De omgeving wordt ingenomen door veel fout geparkeerde auto’s die voor hinder en onveilige situaties zorgen. "We gaan de parking aan de Minnebron aan het het Zoet Water sluiten en verhinderen dat daar nog geparkeerd wordt. En aan de kapel van Steenbergen gaan we de parking herstructureren zodat het parkeren er ordelijker verloopt", zegt burgemeester Bart Clerckx van Oud-Heverlee (CD&V). "In het bos zelf zullen er twee parkings verdwijnen en de Weertsedreef wordt elk weekend verkeersvrij."

Onthaalpoorten

Wie wil komen wandelen in het Meerdaalwoud wordt gevraagd om vooral gebruik te maken van de drie onthaalpoorten (Zoet Water, Sint-Joris-Weert en de Torenvalk) en de parkeerzones die er nu al zijn. Aan het Zoet Water kan parkeren ter hoogte van het Zoetwaterpark, en er is een uitgebreide parking naast de sportterreinen aan de Waversebaan. In Sint-Joris-Weert is er de parkeerzone aan De Speelberg, en in Blanden kan je parkeren op de parking voor De Torenvalk.

Meest gelezen