radio 2

Genks dierenasiel verhuist tegen 2025 naar industrieterrein Genk-Noord: dubbel zo veel ruimte daar

Het dierenasiel in Genk verhuist tegen 2025 naar het industrieterrein Genk-Noord. De plek waar het asiel nu ligt, is ingekleurd als natuurgebied, en dus moet het asiel er weg. 

Het dierenasiel in Genk ligt nu aan de Europalaan, maar ligt daar in natuurgebied. Het asiel moet er dus weg. En er is nu een nieuwe locatie gevonden: het industrieterrein Genk-Noord. Op die nieuwe plek kan het asiel zijn werking vernieuwen, er is trouwens dubbel zoveel ruimte als nu. 

Meer ruimte

"Dat betekent dat wij daar niet alleen alle honden- en kattenverblijven kunnen bouwen, maar ook meer ruimte hebben voor onze dieren om rond te lopen", vertelt Luc Cardinaels van het dierenasiel. "We hebben steeds meer grote honden, en die hebben meer ruimte nodig hebben om niet gestresseerd te geraken." In het nieuwe asiel zullen dus meer mogelijkheden zijn dan op de huidige plek.  

De provincie Limburg investeert mee in het nieuwe asiel en heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro toegezegd. Het gaat om het grootste dierenasiel van Limburg, waar 11 gemeenten bij aangesloten zijn. Jaarlijks worden 900 honden en 1200 katten opgevangen.

Meest gelezen