Huisartsen Sint-Katelijne-Waver schrijven open brief: “Laat je vaccineren! Het is de uitweg van de pandemie”

Alle huisartsen van Sint-Katelijne-Waver hebben samen een open brief geschreven om iedereen op te roepen zich te laten vaccineren. Er zijn nog altijd mensen die twijfelen om zich te laten vaccineren, maar dat is niet nodig zegt huisarts Philippe Sysmans. “Alle indicatoren zijn er om aan te geven dat het om zeer veilige vaccins gaat. Het is onze uitweg van de pandemie.”

De artsen hebben de brief geschreven omdat ze merken dat veel van hun patiënten nog met vragen en twijfels zitten. Zo willen ze iedereen geruststellen. “Vaccinatie is een oud gegeven waar we al veel ervaring mee hebben. We kunnen aannemen dat er geen grote gevaren aan vaccinaties verbonden zijn”, zegt dokter Sysmans. 

De huisartsen laten weten dat ze zelf allemaal gevaccineerd zijn en moedigen aan om hun voorbeeld te volgen. Ook beantwoorden de artsen een paar veelvoorkomende vragen. Zo moeten we ons over het AstraZeneca-vaccin niet ongerust maken, vertelt dokter Sysmans. “Alle indicatoren zijn er om aan te geven dat het hoogstwaarschijnlijk om zeer veilige vaccins gaat.  Bovendien geloven wij ook sterk dat het onze weg uit de pandemie is. Op dit moment is er voor ons geen enkele indicatie om te denken dat het AstraZeneca-vaccin onveilig zou zijn.” 

Dit weekend krijgen alle inwoners van Sint-Katelijne-Waver de brief in hun brievenbus. 

Meest gelezen