Foto van Legoland in Billund, Denemarken.

Legoland in Charleroi weer een stapje dichterbij: deelgemeente Gosselies gekozen als "prioritaire site"

De komst van een Legoland-park naar Gosselies is weer een stap dichterbij. De Britse entertainmentgroep Merlin Entertainments heeft de deelgemeente van Charleroi uitgekozen als "prioritaire site", meldt de groep in een persbericht. Het gaat om de vroegere fabriekssite van machinebouwer Caterpillar.

"Na de verschillende opties grondig te bekijken gaat onze voorkeur uit naar de site in Gosselies in de buurt van Charleroi", klinkt het in een persbericht. "Nu volgen er allerlei haalbaarheidsstudies in nauwe samenwerking met het Waalse publieke investeringsfonds SOGEPA die eigenaar is van het terrein."

Als het project uiteindelijk doorgaat zou er een pretpark met overnachtingsmogelijkheden komen. Daarvoor zou zo'n 70 hectare grond gebruikt worden, zowat twee derde van het terrein. De rest wordt achter de hand gehouden voor eventuele latere parkuitbreidingen.

Een definitieve beslissing volgt wanneer de gevolgen van de pandemie voorbij zijn.

Meest gelezen