School in Zonhoven sluit, 4 klassen in Peer in quarantaine

Na twee basisscholen in Riemst, sluit nu ook een school in Zonhoven en in Peer gaan 4 klassen in quarantaine. Ook daar werden coronabesmettingen vastgesteld. De leerlingen en leerkrachten moeten nu preventief in quarantaine.

Eerder deze week gingen al twee basisscholen in Riemst dicht omdat er coronabesmettingen werden vastgesteld in vier klassen. Er was toen sprake van tien besmettingen in de twee scholen. Ondertussen werden alle leerlingen getest van die vier klassen en er is maar één besmetting bijgekomen. Volgende week donderdag zullen nog eens alle leerlingen getest worden. 

Preventief in quarantaine

In Zonhoven sluit de lagere school De Zonnewijzer een week preventief de deuren. Enkele leerlingen, verspreid over verschillende klassen, zijn besmet. Alle leerlingen en leerkrachten gaan daarom een week in quarantaine. Volgende week donderdag worden ze getest en dan wordt beslist wat er verder moet gebeuren.

In het buitengewoon secundair onderwijs Sint-Elisabeth in Peer zitten vier klassen in quarantaine. De school is voorlopig wel nog open. Vier leerlingen testten positief en die zaten verspreid over vier klassen. De leerlingen en leerkrachten van die klassen worden vandaag een eerste keer getest. 

Meest gelezen