David Legreve

Nieuwe ontsluitingsweg naar industrieterrein Ter Mote moet centrum Nevele ontlasten

Door de woonkern van Nevele komt momenteel veel zwaar verkeer omdat er geen ontsluitingsweg is tussen het industrieterrein Ter Mote en de Vierboomstraat. Die weg zal volgend jaar aangelegd worden en zal vooral op landbouwgrond komen. "Maar we gaan andere grond zoeken voor de landbouwers om dat te compenseren," zegt schepen Bart Van Thuyne (CD&V). 

"Onze ruiten staan te daveren als hier zwaar verkeer doorkomt," zegt inwoonster van Nevele Edith. "Ik zou toch willen dat de stad Deinze daar eens naar kijkt." En dat gebeurde intussen. Volgens schepen Bart Van Thuyne wordt er zo snel mogelijk iets aan gedaan. "Want het dorp van Nevele moet ontlast worden van sluipverkeer en zwaar verkeer. Dan zal er ook een andere dynamiek komen in het centrum en zal het leefbaarder worden." Eerstdaags komt het plan voor een ontsluitingsweg tussen de Vierboomstraat en industriezone Ter Mote op de gemeenteraad.  

Landbouwgrond compenseren

De ontlsuitingsweg komt vooral op landbouwgrond, en dat heeft voor- en nadelen, legt Van Thuyne uit. "Het maakt het eenvoudiger omdat het minder duur is om aan te kopen. Maar anderzijds is dat minder interessant voor de gebruikers, de landbouwers. We gaan alleszins grond zoeken om te compenseren." Als alles meezit beginnen de werken aan de ontsluitingsweg volgend jaar. Ze zouden 1 miljoen euro kosten. 

kasto80

Meest gelezen