Acht jongeren opgepakt in nasleep van gewelddadige dood in Beveren, niet rechtstreeks betrokken bij feiten

In de nasleep van de gewelddadige dood van een homoseksuele man in Beveren, zijn acht jongeren opgepakt, uit de regio's Antwerpen en Waasland. Volgens onze informatie gaat het om zeven minderjarigen en een meerderjarige. Ze zouden niet rechtstreeks betrokken zijn bij de feiten in Beveren. 

Drie minderjarigen zitten op dit moment opgesloten in de instelling van Everberg, nadat een man dood werd teruggevonden in een park in Beveren, vorig weekend.

Bekijk de analyse van justitiejournalist Philip Heymans hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Eerst werd vermoed dat de man omgebracht was uit homohaat, maar volgens onze informatie is dat niet zo en gaat het eerder om een uit de hand gelopen diefstal. De jongeren maakten als minderjarige een profiel aan op datingsites voor homo's om zo met mannen af te spreken op een verlaten plek.

Ze noemden zichzelf "pedojagers", maar het zou hen er eerder om te doen zijn geweest om aan geld te geraken. Ze  beroofden die mannen op de verlaten plek, in de hoop dat ze toch niet naar de politie zouden stappen omdat ze met minderjarigen hadden afgesproken en dus bang zouden zijn om een klacht in te dienen.

De acht jongeren die nu zijn opgepakt zouden niet rechtstreeks betrokken zijn bij de gewelddadige dood in Beveren, maar ze zouden wel banden hebben gehad met de drie die aangehouden zijn. Ze zijn mogelijk betrokken geweest bij andere overvallen op mannen in de regio. 

Meest gelezen