Sohl

Politie in Brugge introduceert “lachgasboetes”: “We gaan ontraden en bestraffen”

De GAS-boetes, die kennen we al langer. Dat zijn boetes voor overlast of kleinere overtredingen, maar in Brugge willen ze nu de “lachgasboete” invoeren. “We treffen te vaak ampules aan in parken en op pleinen “, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

De stad Brugge wil een “lachgasboete” invoeren. De laatste maanden worden meer en meer mensen, vooral jongeren, betrapt met lachgas. Dat gebeurt vaak op lockdownfeestjes, maar ook op andere plaatsen. “We treffen te vaak ampules aan in parken en op pleinen. Het duidt er toch op dat hier een nieuwe drug aan het ontstaan is“, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

Eerst preventieve campagne

De politie wil eerst starten met een campagne om het gebruik van lachgas te ontraden. “We weten dat lachgas voor een stuk een euforisch effect veroorzaakt, wat ook gevaarlijk kan zijn in het verkeer. De medische wereld wijst ons er op dat het gebruik van lachgas niet gezond is. Daar willen we gebruikers bewust van maken.”

Naast de preventieve campagne, komt er een verbod op het gebruik van lachgas. Mensen die het verbod negeren zullen een administratieve geldboete krijgen, dat zal tussen 35 en 250 euro zijn. De gemeenteraad moet het voorstel nog goedkeuren.

Meest gelezen