Productie keukenfabrikant Dovy stilgelegd na uitbraak coronavirus

Sinds vanmorgen ligt de productie bij keukenfabrikant Dovy in Roeselare stil door een uitbraak van het coronavirus. Alle werknemers werden naar huis gestuurd en gevraagd om zich zo snel mogelijk te laten testen. De productie zal zeker 10 dagen stil liggen.

In de productieafdeling in Roeselare werken 200 mensen. 40 medewerkers zaten al in quarantaine, een kleine helft daarvan is effectief besmet met het coronavirus. Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, besliste de directie om minstens een week geen keukens te produceren.

De bedoeling is om over tien dagen de productie opnieuw op gang te trekken met alleen maar werknemers die negatief getest hebben op het virus. De uitbraak heeft geen gevolgen voor de bedienden want die werken al geruime tijd van thuis. De toonzalen blijven gewoon open.

Zaakvoerder Donald Muylle kent een zekere bekendheid, omdat hij zelf de hoofdrol speelt in de meeste reclamespotjes van de keukenbouwer.

Meest gelezen