Thuisverpleegster zet élke dag positieve boodschap op mondmasker: "Ik doe het voor een glimlach bij de patiënt"

Natascha Witthalm uit Bocholt schrijft elke dag positieve boodschappen op haar mondmasker,  om dit loodzware jaar toch wat positief maken. Elke dag zien haar patiënten een nieuwe spreuk op haar mondmasker staan. "Ze vinden het geweldig, daarvoor doe ik het", luidt het bij Witthalm.  

Je patiënten doen glimlachen? Natascha Witthalm uit Bocholt is er alvast erg goed in. Tijdens dit loodzware coronajaar bedacht ze haar eigen opkikkertje, dat schrijft Het Belang van Limburg. "Ik kocht van die lelijke witte FFP2-maskers. Ik vond die maar saai en dacht: wat als ik er iets op schrijf? Eerst heb ik er gewoon een glimlach opgetekend en daarna ben ik met spreuken begonnen", vertelt Witthalm. "Ondertussen ben ik begonnen aan mijn 200ste mondmasker."

"Als je gezicht naar de zon draait, valt de schaduw achter je." Dat is de spreuk die vandaag op haar mondmasker staat. Ze haalt de inspiratie voor haar spreuken van het internet, maar ook uit gebeurtenissen. De patiënten vinden het alvast geweldig. "Als ik de kamer binnenwandel, openen ze meteen hun ogen om te kijken wat er op mijn mondmasker staat. De glimlach die dan op hun gezicht verschijnt, is prachtig. Daarvoor doe ik het, want zelf zie ik het natuurlijk niet", lacht thuisverpleegster. 

(Lees verder onder de foto:)

Elke dag verschijnt er een foto van haar mondmasker met een nieuwe spreuk op haar Instagrampagina. "Het was oorspronkelijk bedoeld voor vrienden en familie, maar intussen volgen zelfs enkele mensen uit Hasselt en Beringen mij", zegt Witthalm. "Ze willen hun dag positief beginnen." Of ze er ooit mee stopt? "Pas wanneer mijn FFP2-maskers op zijn", zegt Witthalm. "Al zal dat niet meer lang duren, vrees ik."

Meest gelezen