Toeristen in Oostende moeten zich ook volgende zomer aanmelden voor de drukste stukjes strand

Het stadsbestuur van Oostende wil ook komende zomer een reservatiesysteem gebruiken voor het drukst bezochte stuk strand. De maatregel werd ingevoerd tijdens de voorbije coronazomer om te voorkomen dat er te veel mensen te dicht op elkaar zouden zitten.

Ook dit jaar zal Oostende een reservatiesysteem doorvoeren. Dat werd vorig jaar al gedaan, zodat mensen op een coronaveilige manier afstand konden houden van elkaar. Dat de stad deze zomer opnieuw gebruik wil maken van het systeem is opmerkelijk, want corona is dan mogelijk al voor een groot deel achter de rug.

Uitbreiden

Vorige zomer moesten toeristen zich aanmelden voor een plekje op het stuk strand tussen de Strekdam en de Drie Gapers, anders mocht je er niet op. De andere, minder drukke, stukken kon je vrij bezoeken, maar dat zorgde voor een grote drukte aan de rand van de reservatiezone.

Burgemeester Bart Tommelein kreeg, naar eigen zeggen, vooral positieve reacties op het systeem. “Meer nog: we gaan het zelf nog een stukje uitbreiden, want het stopte nu aan de Drie Gapers. We gaan de reservatiezone doortrekken tot aan de Wellingtonrenbaan.  Zo zal er voldoende plaats zijn voor iedereen die wil komen”, zegt hij daarover.

Meest gelezen