www.fotodp.be

Verschuiving Tomorrowland veroorzaakt problemen bij sportclubs in Boom: "Het zal ons enorm veel geld kosten"

De nieuwe data van dancefestival Tomorrowland zorgen voor problemen bij verschillende sportclubs in Boom. Zowel de terreinen van basketbalclub Phantoms als die van hockeyclub Braxgata worden gebruikt door het festival, waardoor de clubs hun wedstrijden noodgedwongen moeten verplaatsen of herorganiseren. "Ik heb er geen flauw idee van of we dit kunnen oplossen", zegt Werner Hertmans van basketbalclub Phantoms.

Het dancefestival Tomorrowland in Boom verschuift deze zomer naar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september.  Eerder al zorgden geruchten over die nieuwe data voor problemen bij wielerwedstrijd De Ster van Aartselaar. Nu laten ook verschillende sportclubs in Boom weten dat ze problemen ondervinden door de verschuiving. De nieuwe data vallen namelijk samen met de start van het nieuwe sportseizoen. 

Basketbalclub Phantoms

Basketbalclub Phantoms in Boom had eind augustus al heel wat wedstrijden gepland, maar die moeten nu allemaal verzet worden. De club wordt tijdens het festival namelijk gebruikt als persdorp en er worden ook afterparty's gegeven. "We zullen een andere zaal moeten zoeken om onze trainingen en wedstrijden door te laten gaan. Dat houdt ook in dat we weer zonder cafetaria zitten, die we nu al een jaar missen", vertelt Werner Hertmans van de basketbalclub.

Het zal ons veel geld kosten om een andere zaal te huren en er zal nergens nog plaats zijn

Werner Hertmans, secretaris basketbalclub Phantoms

"Het gaat ons enorm veel geld kosten om een andere zaal te kunnen huren, als dat al lukt, want er zal nergens nog plaats zijn. Ik heb er geen flauw idee van of we dit kunnen oplossen." 

Hockeyclub Braxgata

De gebouwen van hockeyclub Braxgata worden tijdens het festival dan weer gebruikt als artiestendorp. Daardoor kan ook deze club geen wedstrijden organiseren op het einde van de zomer. "Onze spelers staan te springen om aan een volgend seizoen te beginnen, want het komt net na een jaar waarin ze nauwelijks konden hockeyen. Meer dan 60 van onze ploegen starten begin september normaal gezien met de competitie, maar dat zal nu in minder goede omstandigheden kunnen gebeuren", vertelt voorzitter Erik Gysels. 

Meer dan 60 ploegen starten begin september met de competitie. We zullen al die matchen op verplaatsing moeten spelen

Erik Gysels, voorzitter hockeyclub Braxgata

De hockeyclub werkt wel al enkele jaren samen met Tomorrowland en wil dan ook tot een gezamenlijke oplossing komen. "We zullen al die matchen op verplaatsing moeten spelen en dat is niet leuk. Maar het is niet zo dat het festival ons het mes op de keel zet. We willen dit samen oplossen", besluit Gysels.

De sportkampen die in augustus gepland staan, gaan wel door op de terreinen van Braxgata omdat ze eindigen voor 20 augustus. 

Meest gelezen