Amerikaanse milieuagentschap EPA "herontdekt" klimaatverandering op de website

Op de site van het Environmental Protection Agency (EPA) is opnieuw een pagina verschenen met informatie over de klimaatverandering. Onder voormalig president Donald Trump was de informatie over dat onderwerp verdwenen op de site van het agentschap. Huidig president Joe Biden wil zijn land evenwel opnieuw laten aanknopen bij de strijd tegen de klimaatverandering.

Vier jaar geleden had ex-president Donald Trump alle verwijzingen naar klimaatverandering laten verwijderen van websites van de federale overheid en dus ook van het milieuagentschap EPA. Bovendien was een bekend ontkenner van de klimaatcrisis benoemd tot hoofd van die dienst.

Huidig president Joe Biden had echter aangekondigd dat hij dat beleid zou omgooien. Op de dag van zijn aantreden ondertekende hij een decreet waardoor de VS terugkeerde in het Klimaatverdrag van Parijs. Nu is er dus opnieuw sprake van klimaat op de site van het EPA. Niet toevallig is de nieuwe topman van het EPA, Michael Regan, vorige week in die functie bevestigd door de Senaat. 

Betrouwbare informatie gebaseerd op wetenschap is het fundament van krachtige en realistische oplossingen

Michael Regan, hoofd van het EPA

Het aanbod aan informatie over het klimaat op de site van het EPA is vooralsnog erg summier, maar de site roept de lezers op om de volgende weken terug te komen voor meer. Tot voor enkele jaren bood het EPA erg veel informatie over dat onderwerp aan en het duurt wellicht even vooraleer dat allemaal weer online staat. De informatie van het EPA is echter door vrijwilligers bewaard en op andere sites aangeboden. 

Meest gelezen