Videospeler inladen...

"Spookdorp" Doel verdwijnt niet: studie moet nu uitzoeken wat er met het dorp kan gebeuren

De Vlaamse regering wil tegen de zomer duidelijkheid krijgen over hoe het polderdorp Doel kan worden heropgebouwd. Daarvoor wordt een werkgroep opgericht en komt er een studie. Vlaams minister van Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) hoopt tegen de zomer meer duidelijkheid te krijgen over wat mogelijk is.

Doel ligt aan de Schelde, vlakbij het Deurganckdok, en ook net naast een nog te bouwen tweede getijdendok. Dat komt dus niet op de plaats van het dorp - zoals eerst bedoeling was - maar met een bocht net ernaast, waardoor Doel niet hoeft te verdwijnen. Het polderdorp telde in de jaren 70 meer dan 1.000 inwoners, maar nu wonen er nog amper enkele tientallen mensen in wat inmiddels tot een half vervallen spookdorp is verworden.

Bekijk hier de reportage: 

Videospeler inladen...

Vlaanderen wil Doel nieuw leven inblazen en wil bekijken hoe dat kan. "We hebben die studie echt nodig om te weten wat we precies kunnen doen", legt minister Diependaele uit. 

Bij de studie worden ook actiegroepen uit de omgeving betrokken. Volgens actiegroep Doel 2020 heeft het dorp veel potentieel. Maar het zal allicht nog een tijdje duren voor het weer een levendig polderdorp wordt. "We moeten nu echt eens gaan uitmaken waar we naartoe willen en dat gewoon beginnen uit te voeren", zegt Diependaele.

We moeten nu echt eens gaan uitmaken waar we naartoe willen

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA)

Meest gelezen