Geen schoonheidswedstrijd meer bij Monopoly en niet meer trouwen bij Levensweg: populaire spelletjes krijgen make-over

Het populaire spel Monopoly ondergaat een van zijn ingrijpendste wijzigingen sinds zijn ontstaan 86 jaar geleden. De algemeen fonds-kaarten worden aangepast. Ook een ander populair spel, Levensweg, heeft enkele wijzingen ondergaan, zodat het beter aansluit bij deze tijd. 

Monopoly is het spel waarbij je straten koopt en er huizen en hotels op zet. De bedoeling is dat je zo rijk mogelijk wordt. Om de spanning erin te houden, zijn er ook kanskaarten en algemeen fonds-kaarten. Die kunnen een speler geld opbrengen of geld doen verliezen. 

Volgens Hasbro hebben de algemeen fonds-kaarten inhoudelijk hun beste tijd gehad. Zo kun je de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd winnen of moet je je verzekeringspremie betalen. Hasbro wil de kaarten meer afstemmen op het echte leven. "De wereld is veel veranderd sinds Monopoly een begrip werd meer dan 85 jaar geleden", schrijft Hasbro in een persbericht. 

De Monopoly-fans mogen zelf kiezen welke boodschappen er op de nieuwe kaarten komen. Die gaan over thema's zoals lokaal shoppen, een hond redden of de buren helpen. 

Monopoly met de nieuwe algemeen fonds-kaarten zal beschikbaar zijn in het najaar. Die basisversie staat los van de thematische Monopolyspellen die Hasbro om de zoveel tijd lanceert. Zo is er een editie van F.C. De Kampioenen, Game of Thrones, The Beatles en binnenkort zelfs een editie waarbij de Rode Duivels centraal staan. 

Levensweg

Ook het populaire spel Levensweg heeft zojuist enkele lichte aanpassingen ondergaan. Ook bij dit spel is het de bedoeling zo rijk mogelijk te worden. Kies je om onmiddellijk te gaan werken of eerst naar de universiteit te gaan? Je kan ook trouwen en kinderen krijgen. In het originele spel moest je trouwen als je op dat stopvakje kwam, nu mag je kiezen. "In de nieuwe versie staat er op het vakje: wil je trouwen", zegt Marijn ter Hofsé aan Rtlnieuws. nl. 

Daarnaast is het spel ook inclusiever geworden. "In de oude versie had je een roze of blauwe pion. Nu mag je alle kleuren van de regenboog kiezen." 

Meest gelezen