Nicolas Maeterlinck

Onaangekondigde carnavalsoptocht trekt honderden kijklustigen in Brussel

Vanmiddag is een bonte en kleurrijke carnavalstoet doorheen Brussel getrokken, van het Vossenplein in de Marollen via het Bethlehemplein in Sint-Gillis naar het Sint-Antoniusvoorplein in Vorst. Het ging om het zogenaamde Carnaval Sauvage, dat normaal gezien plaatsvindt op het Vossenplein. De stoet was niet aangekondigd en had geen toelating. Zowel deelnemers als toeschouwers namen het niet zo nauw met de coronamaatregelen. 

Het Carnaval Sauvage is het jaarlijkse carnavalsfeest dat op het Vossenplein in de Marollen plaatsvindt. Deelnemers maken vaak hun kostuums zelf, veelal met gerecycleerde materialen, en trekken vervolgens dansend door de stad. 

Door de coronapandemie kon de stoet eigenlijk niet plaatsvinden. Dat verhinderde een 200-tal mensen niet om zich bont uit te dossen en te verzamelen op het Vossenplein. Vandaar ging het naar Sint-Gillis en ten slotte naar Vorst, terwijl de stoet steeds meer kijklustigen en volgers trok.

De politie hield een oogje in het zeil en riep op de maatregelen na te leven, maar kwam niet tussen. Vanavond heeft ze een eind proberen te maken aan de optocht, maar dat leidde tot een soort kat- en muisspel tussen ordetroepen en carnavalsvierders. De politie heeft een 10-tal feestvierders opgepakt.

Bekijk hieronder enkele beelden van deze middag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen