AFP or licensors

Duizenden jongeren in Marseille lappen coronamaatregelen aan hun laars en vieren carnaval

In de Zuid-Franse stad Marseille hebben duizenden mensen, vooral jongeren, carnaval gevierd. Ze lapten de coronamaatregelen aan hun laars en stapten op in een grote optocht in het stadscentrum, veelal zonder mondmasker. Gisteren was er in Brussel een gelijkaardige carnavalsviering, weliswaar met veel minder deelnemers.

Volgens de lokale politie waren er ongeveer 6.500 deelnemers in Marseille. Het evenement was niet aangegeven. De politie betreurt dat de coronamaatregelen met de voeten werden getreden. In de mate van het mogelijke heeft ze pv's uitgeschreven. 

Bekijk hieronder enkele beelden van de optocht in Marseille, lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

In 16 Franse departementen, waaronder de regio Parijs en de aan België grenzende regio Hauts-de-France, geldt sinds gisteren een nieuwe lockdown. 21 miljoen Fransen hebben ermee te maken. Niet-essentiële winkels in de betrokken departementen zijn opnieuw dicht, verplaatsingen zijn beperkt tot 10 kilometer en een attest is verplicht. Premier Jean Castex wil  zo de in zijn ogen derde golf van het coronavirus in Frankrijk indijken.

De nieuwe maatregelen gelden niet in Marseille, maar de gebruikelijke maatregelen in de strijd tegen COVID-19 zijn er wel van kracht, zoals de beperking van het aantal samenscholingen en het dragen van het mondmasker.

Meest gelezen