radio 2

Nieuwe fietsbrug over Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen verbindt Eisden-dorp en Eisden-Tuinwijk

In Maasmechelen is vandaag een nieuwe fietsbrug gelegd over de Zuid-Willemsvaart. Fietsers en voetgangers kunnen via die brug van Eisden-dorp naar Eisden-Tuinwijk. Tot nu moesten ze de brug voor de auto's gebruiken. 

In Maasmechelen is vandaag een fiets- en voetgangersbrug over de Zuidwillemsvaart geplaatst. De brug kost 1 miljoen euro, en moet ervoor zorgen dat de bewoners van Eisden-Dorp en recreatieve fietsers veilig naar Eisden-Tuinwijk en naar de handelscentra M2, Pauwengraaf en Maasmechelen Village kunnen.  

Fietsers en voetgangers konden tot nu de bestaande brug gebruiken. Maar er wordt een nieuwe verbindingsweg gemaakt, van Eisden naar de  Rijksweg. Dat wordt het sluitstuk van de Ontsluitingsweg. Die wordt dan een soort halve ringweg rond Maasmechelen, waardoor het doorgaand verkeer niet meer door het centrum van Maasmechelen moet. Maar langs die Ontsluitingsweg mogen geen fietsers rijden. 

lees verder onder de foto

De aanleg van die verbindingsweg en de fietsbrug kost ruim 5 miljoen euro, en wordt voor 40% betaald door het Agentschap Wegen en Verkeer.  Daarna kan de gemeente Maasmechelen eindelijk beginnen met de heraanleg van het centrum, en van de drukke Rijksweg N78.

radio 2

Meest gelezen