Onder meer Geert Mak wordt aangepakt door de organisatie "Vizier op links"

Actiegroep "Vizier op links" intimideert onderzoekers, politici en opiniemakers in Nederland

In Nederland hebben verschillende wetenschappers, opiniemakers en politici een sticker teruggevonden aan hun privéwoning met daarop de boodschap "geobserveerde locatie". De sticker is afkomstig van de groep "Vizier op links", een website die naar eigen zeggen de manier waarop links de maatschappij overneemt, aan de kaak wil stellen door zaken over linkse mensen te openbaren, om zo aan te tonen dat ze hypocriet en corrupt zijn.

De organisatie bestaat al een tijdje, maar liep dit weekend in de kijker, nadat een historica Nadia Bouras zondag bekendmaakte dat ze een sticker aan haar deurpost vond.  Nadia Bouras doet als historica, verbonden aan de Universiteit Leiden, vooral onderzoek naar migratie. Ze komt vaak in de media over onderwerpen als racisme. Ze laat zich ook geregeld negatief uit over Thierry Baudet. 

Bouras is niet de eerste die een sticker op de deurpost krijgt. Eerder vonden onder meer een politica van de partij Groen-Links en een kunstenaar uit Amsterdam al zo'n sticker bij hun woning. Beiden hadden zich kort daarvoor erg negatief uitgelaten over Thierry Baudet en zijn rechts-populistische partij Forum voor Democratie. De organisatie zelf ziet geen probleem.

De website publiceert regelmatig over linkse mensen en organisaties of wat de auteurs daaronder verstaan. Op 17 maart verscheen nog een artikel over de partij Groen-Links, met als ondertitel "Nieuwe video in première: Vizier Op Groen Links – hoe criminelen en linkse extremisten tot aan de dag van vandaag het DNA van GroenLinks bepalen." Drie dagen eerder was auteur en journalist Geert Mak kop van jut: "Vanuit dit kapitale Rijksmonument in Friesland, ver weg van de multiculturele samenleving, schrijft Geert Mak zijn boeken en speeches waarin hij PVV-kiezers in achterstandswijken de maat neemt en fascistisch noemt." Daarna volgen verschillende foto's van het huis van Mak in het dorp Jorwerd, met daarbij de aankoopprijs en de waarde van de woning.

Op de eigen website omschrijft "Vizier op links" zijn missie: "Activistisch links heeft zich genesteld in de haarvaten van ons systeem: media, onderwijs, rechtspraak, overheid en het bedrijfsleven. Er is duidelijk sprake van geïnstitutionaliseerd activisme.  Op verschillende maatschappelijke niveaus wordt gewerkt aan een gezamenlijk politiek programma: de bestuurlijke elite (universiteiten, de NPO, Groenlinks, D66, PvdA, SP), de NGO's (Postcodeloterij, Milieudefensie, Vluchtelingenwerk), de knokploegen (Antifa), de actiegroepen (Black Lives Matter, KOZP) en de ondergrondse (Animal Liberation Front en vele anderen)."

Op de website kan je ook geld doneren. Daarover zegt de organisatie dat giften die "wij ontvangen worden omgezet naar een klein Bitcoin-fonds voor onvoorziene uitgaven".  

Wie achter de website zit, is niet bekend.

Meest gelezen