Radio 2

Blankenberge schrapt als eerste kuststad alle grote evenementen deze zomer: "Focus op horeca, beleving en sfeer"

Blankenberge is de eerste stad aan de kust die grote evenementen deze zomer schrapt. Volgens burgemeester Dapné Dumery (N-VA) kost het te veel energie om een evenement te organiseren en dan weer te moeten afgelasten. Alle hoop ligt nu op de bloemencorso eind augustus. Daar is het nog te vroeg voor om over te beslissen.

Geen optredens op podia, rommel- of avondmarkten in Blankenberge deze zomer. Ook Zomerhit, het jaarlijkse muziekfeest van Radio 2, zal het zonder publiek moeten doen. Burgemeester Daphné Dumery (N-VA): "Wij vinden het belangrijk dat wij onze zomer in alle rust kunnen opstarten. We gaan onze energie nu niet stoppen in zaken die misschien afgelast zullen moeten worden. We richten ons nu op de horeca, de terrassen, beleving en sfeer. We hebben vorige zomer gemerkt dat de toeristen dat ook enorm waarderen."

Bloemencorso

Het enige evenement dat momenteel nog overeind blijft, is de bloemencorso. Die valt traditioneel in het laatste weekend van augustus en lokt elk jaar zo'n 10.000 bezoekers. "Het is onze afsluiter van het seizoen. We hopen dat het tegen dan wel kan. We zijn aan het bekijken hoe we de bloemencorso veilig kunnen laten verlopen."

Meest gelezen