Café Allee op de Oude Markt gaat dicht: "Leuven verliest een monument"

Een van de bekendste cafés op de Leuvense Oude Markt, Café Allee,  gaat dicht. En dat heeft niet rechtstreeks met corona te maken, de uitbaters hebben er al langer geen zin meer in. Voor de vaste klanten en voor de muzikanten die er vaak optraden, komt het nieuws hard aan. 

De uitbaters van Café Allee stoppen ermee. Sinds 1982 is 'Den Allee' een succesvol café op de Oude Markt. De uitbaters zijn al een tijdje niet meer gemotiveerd om nog te werken in het huidige horecaklimaat, zeggen ze. En de coronacrisis heeft er misschien wel voor gezorgd dat ze de beslissing sneller hebben genomen.

Elke donderdag kwamen hier veel muzikanten bijeen

Café Allee was ook bekend voor de optredens van artiesten. Onder meer Leuvenaar Jean Vandoren bassist bij Big Bill was er vaak te zien, zowel aan de toog als op het podium van het café. "Voor alle muzikanten is dit een heel spijtige zaak", zegt hij. "Elke donderdag kwamen hier veel muzikanten bijeen. Ook de maandag van Leuven kermis zullen we missen, want dan was het hier altijd 'vollen bak' ambiance."

"Leuven verliest een monument", zegt Jean Vandoren. "De baas, Luc ken ik al jaren. Iedereen die daar getapt heeft, ken ik ook. Het was een café waar mensen samenkomen, er werd gepraat en naar muziek geluisterd. Iedereen kwam er over de vloer, zowel oud als jong. Het was echt 'the place to be' voor muzikanten. Big Bill heeft er ooit een live album opgenomen. Dat heette ook 'Live in Den Allee'."

Meest gelezen