Belga

Dieven stelen achteruitrijcamera's uit dure wagens in Brussel: "Nieuwe vorm van diefstal"

De Brusselse politie van de zone Montgomery waarschuwt voor een nieuwe vorm van diefstal in auto's. In Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe werden op een paar weken tijd al 20 achteruitrijcamera's gestolen uit dure wagens, vooral uit BMW's.

"We zitten met een inbrakenplaag in dure auto's", zegt Wout Monteyne van de politiezone Montgomery. "Sinds eind februari zijn toch al 20 achteruitrij­camera's gestolen, vooral uit de modellen van BMW. Daarom hebben we onze recherchedienst op deze zaak gezet. Het stelen van achteruitrijcamera's is voor ons een nieuw fenomeen. We kennen bijvoorbeeld wel het stelen van airbags, maar dit is nieuw."

Het onderzoek zal moeten uitwijzen of hier een bende achter zit

"De diefstallen gebeuren 's nachts, meestal op plekken die niet goed verlicht zijn", zegt Monteyne. "Het gaat ook heel snel, op een paar minuten tijd. De dieven kijken eerst rond of er niemand is en slaan dan heel snel toe. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of hier een bende achter zit. En we gaan ook uitzoeken wat die camera's waard zijn als dieven die willen doorverkopen." 

De politie wil ook nog deze goede raad meegeven: "Zet je auto altijd in de garage. En als dat niet kan, zorg er dan voor dat die op een goed verlichte plek staat."

Meest gelezen