Drie telefoonwinkels verzegeld in Mechelen

In het centrum van Mechelen zijn drie telefoonwinkels gesloten en verzegeld door het gerecht. De uitbaters werden betrapt op verschillende inbreuken op de handelswetgeving. De sluitingen komen er na onderzoek van een nieuw team binnen de politiezone Mechelen-Willebroek. Dat gaat de strijd aan met malafide bedrijven. Eerder werden ook al een winkel en een vleesverwerkend bedrijf gesloten in Willebroek.  

Vorig jaar richtte de politiezone Mechelen-Willebroek het zogenoemde ONEC-team op. ONEC staat voor "Ondermijnende Economie". Het team controleert handelszaken en gaat na of de handelswetgeving gerespecteerd wordt.  

Onderzoek van dat team heeft er nu voor gezorgd dat het parket al een winkel, een vleesverwerkend bedrijf en nu ook drie telefoonwinkels voor onbepaalde tijd liet sluiten en verzegelen, omdat er verschillende inbreuken werden vastgesteld. "Dat team heeft dus de afgelopen maanden toch al enkele successen geboekt", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Mechelen-Willebroek. "In het vleesverwerkend bedrijf ging het om foutieve etikettering. Ook de hygiënische omstandigheden waren daar niet in orde."

Er werd ook onder meer sluikwerk vastgesteld. Daarbij is iemand als zelfstandige aan het werk, zonder daarvoor officiële erkenning te hebben. 

 

Meest gelezen