Eerste tweet ooit van Twitter-oprichter Jack Dorsey geveild voor 2,9 miljoen dollar

Jack Dorsey, een van de stichters en huidig topman van Twitter, heeft zijn eerste tweet verkocht voor 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro). Dorsey bood zijn tweet aan via een uniek digitaal certificaat (een niet vervangbare token of NFT), dat de echtheid garandeert en bepaalt wie eigenaar is van een online item. NFT maakt gebruik van blockchain-technologie, die ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld de handel in bitcoins.

Just setting up my twttr" (Net mijn twttr-account gecreëerd, red.), luidt de boodschap die Dorsey op 21 maart 2006 uitstuurde. Die tweet stond sinds 5 maart te koop op de marktplaats Valuables en is nu geveild voor 2,9 miljoen dollar.

De oprichters van de marktplaats Valuables menen dat een online boodschap dezelfde waarde heeft als een handtekening of andere memorabilia. 

"Het kopen van een digitale boodschap kan een financiële investering zijn. Het kan sentimentele waarde bevatten (...) De NFT is de handtekening van de persoon die de online content heeft gecreëerd, waardoor het uniek en waardevol wordt", luidt het.

Na de verkoop blijft de tweet voor iedereen zichtbaar, zolang Dorsey of Twitter hem online laat staan. Valuables houdt 5 procent van de opbrengst van de verkoop.

Meest gelezen