Hond Ozkar waarschijnlijk doodgestoken terwijl hij in de tuin liep

De politie van Diest is bezig met een onderzoek rond de dood van de hond Ozkar die vermoedelijk werd neergestoken. Het gebeurde enkele weken geleden toen de hond rondliep in de tuin. De eigenaar van de hond komt nu pas met het verhaal naar buiten om het onderzoek niet te schaden.

De hond Ozkar van de familie Frederickx in Molenstede bij Diest is waarschijnlijk doodgestoken. Peter Frederickx doet het verhaal: "Mijn zoon en dochter waren alleen thuis en de hond liep in de tuin. Op een bepaald moment blaft de hond, mijn dochter gaat naar buiten en corrigeert hem. Maar een paar minuten later begint hij weer te blaffen. Ze gaat opnieuw kijken en ziet dat de hond raar reageert en dat hij hevig bloedt aan zijn nek. Het bloed spuit er gewoon uit. Ze belt meteen de dierenarts, maar als die toekomt, is de hond al doodgebloed."

Steekwonde

"We vermoeden dat er een tussenkomst is van een persoon, want het is een fijne steekwonde en aan het hek is er niets te zien", vertelt Peter. "We weten ook niet met welk voorwerp hij zou kunnen gestoken zijn. Politie en parket zijn bezig met het onderzoek. We hebben ons ook burgerlijke partij gesteld."

"Onze Ozkar was een heel fijne hond, helemaal niet kwaadaardig. Hij was nog maar vijf jaar, hij was in de fleur van zijn leven. Het is voor ons een enorm gemis nu hij er niet meer is."

Meest gelezen