Radio 2

Refter binnen verboden? Dan maakt Brugse hotelschool 4 "eetdorpen" in open lucht

Door bijkomende coronamaatregelen die sinds vandaag gelden, mogen leerlingen niet meer binnen in de refter eten. In Ter Groene Poorte in Brugge blijven ze niet bij de pakken zitten. Ze hebben meteen 4 pop-up maaltijddorpen opgezet. De leerlingen halen hun maaltijd binnen en nemen die mee naar buiten.

Ook in de voedingsschool Ter Groene Poorte in Brugge moet de refter dicht. Maar de school sluit de keukens niet. Directeur Iris Cornette: "Een derde van onze leerlingen is intern. Zij moeten ontbijten, een middagmaal en een avondmaal krijgen en daar hoort ook een warme maaltijd bij. Onze keuken in Het Fornuis, het schoolrestaurant, blijft open. De leerlingen komen gespreid binnen, nemen hun maaltijd mee naar buiten en eten die op in een 'outdoor dorp'.

Genoeg ruimte buiten

De school werkt met open ruimtes en plaatst tenten waaronder de leerlingen hun maaltijd of hun broodje kunnen opeten. Iris Cornette: "Wij hebben gelukkig de ruimte om dit te doen. Wij hebben een groot domein met veel groene zones waarin het sowieso aangenaam is om te zitten." 

Radio 2

Meest gelezen