Videospeler inladen...

Intensief testen maakt coronamaatregelen overbodig op Deens eiland, Steven Van Gucht: "Theorie erachter klopt"

Op het Deense eiland Bornholm loopt een proefproject met een intensieve teststrategie. Daardoor worden de besmettingscijfers laag gehouden en gelden er bijna geen coronamaatregelen meer. "We laten zien dat de scholen open kunnen blijven, zelfs met corona", zegt schooldirecteur Inge Prip in "Terzake".

Bij wijze van test is de maatschappij op het eiland Bornholm in Denemarken opnieuw opengegaan. De 40.000 bewoners worden intensief getest en op die manier worden uitbraken van het coronavirus voorkomen. Met een testbewijs kunnen de bewoners naar de kapper en de scholen zijn heropend.

Bekijk de reportage uit "Terzake" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Volgens viroloog Steven Van Gucht toont de reportage aan dat een intensief testbeleid een van de sleutels is tot de heropening van de maatschappij.

"De theorie erachter klopt. Als je om de drie dagen zou kunnen testen zoals in Bornholm, dan kan je heel veel virusverspreiding tegenhouden. De praktische uitwerking van zo een beleid is niet evident. Op het afgesloten eiland gebeurt het in ideale omstandigheden", aldus Van Gucht in "Terzake".

Bekijk de reactie van Steven Van Gucht in "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen