Geen Leuvense Sportykampen tijdens paasvakantie: "Niet haalbaar met nieuwe coronamaatregelen" 

De vzw Sporty die tientallen jeugdkampen organiseert in de regio Leuven, annuleert alle kampen in de paasvakantie. Door de nieuwe coronamaatregelen kunnen de kampen niet georganiseerd worden zoals gepland. De organisatie probeert wel nog een alternatief uit te werken voor de 2.400 kinderen die zich ingeschreven hebben.

Het ziet ernaar uit dat heel wat kinderen en jongeren niet op kamp zullen kunnen in de paasvakantie. Door de verstrengde coronamaatregelen is het voor organisatoren niet haalbaar om de kampen op zo een korte tijd te herorganiseren. 

Ook de vzw Sporty die jeugdkampen organiseert in Leuven, gaat daarom de kampen in de paasvakantie annuleren. "Door de nieuwe coronamaatregelen met bubbels van tien en enkel activiteiten in openlucht, kunnen we het huidige aanbod niet organiseren", zegt voorzitter Jeroen Goffin. "Wij bieden themakampen aan zoals een ponykamp, een kook-, taal- en computerkamp. Met ons aanbod kunnen we de groep onmogelijk in twee verdelen en dan alle materiaal dubbel aanbieden. En ook alle activiteiten buiten laten doorgaan, lukt niet voor ons."

Alternatief

"We zijn nu aan het bekijken om al die 2.400 kinderen die zich ingeschreven hebben, toch een alternatief te bieden", vertelt Goffin. "Maar daarvoor hebben we extra monitoren en extra materiaal nodig, en dat kost ook wat. Maar we gaan ons best doen, het zal er alleen anders uitzien dan de geplande kampen. We vrezen alleen nog dat door de stijgende besmettingscijfers, we misschien niet eens iets gaan mogen organiseren, waardoor alle moeite voor niks is geweest." 

Meest gelezen