Mountainbikers ontgoocheld over nieuw parcours in Puyenbroeck "Te gemakkelijk. Waarom laten ze ons geen stuk aanleggen?"

Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke heeft een nieuw mountainbikeparcours. Het is ongeveer 90 kilometer lang en sluit aan op mountainbikeroutes uit Stekene, Lokeren en het Meetjesland. Maar ervaren mountainbikers vinden het een gemiste kans. "Er zit geen actie, uitdaging en technisch moeilijker stuk in", zegt mountainbiker Dominique Hare.

Het nieuwe parcours in Wachtebeke is vooral bedoeld voor beginners,  fervente mountainbikers kom er dus niet aan hun trekken, vertelt Dominique Hare. "De vernieuwing had ten eerste al veel langer moeten gebeuren en er mocht toch wel wat meer creativiteit en spanning in. We dachten dat ze werk gingen maken van wat meer techniciteit in het parcours, maar helaas." Volgens hem wordt er te weinig gedacht aan de betere behendigheidsfietser. "Dit parcours kun je zelfs met een gewone stadsfiets doen. Voor ons is dat lachen. Wij willen wat meer sensatie, zodat we mekaar op de spits kunnen drijven. Waarom niet hier en daar een bergje of 'dropke' erin?" 

Mountainbikers willen zelf input geven

Dominique Hare vraagt zich af waarom de mountainbikers zelf niet mogen meedenken over de aanleg. "Hoe tof zou het zijn als we er bijvoorbeeld een technisch stuk mogen aanbreien, of er eens een 'boomstronkske' mogen opleggen," zucht hij. "Ze zeggen dat het beschermd gebied is, maar we rijden hier al zo lang."

We willen meer adrenaline en spektakel

Mountainbiker Dominique Hare

De fervente mountainbikers zijn dus duidelijk niet tevreden met het aanbod in Wachtebeke. Maar hoe zit het in de rest van Oost-Vlaanderen? "Er zijn routes genoeg, dat hoor je me niet zeggen, maar ze zijn niet goed. Ze zijn vooral voor de gewone fietsers. Maar voor ons, de fervente mountainbikers, laten de routes veel te wensen over." Dus trekken zij naar de Ardennen of naar Nederland. "Daar kunnen we de kick opzoeken, daar vinden we meer spektakel en adrenaline," besluit Dominique Hare.

kasto80

Meest gelezen