Bouw nieuw tramstation aan Gent-Sint-Pieters start na de zomer

Aan het station Gent-Sint-Pieters starten na de zomer de werken voor een nieuw tramstation.  Er komen 4 sporen waar tot 12 trams tegelijk zullen kunnen stoppen. Er komen ook rechtstreekse verbindingen met de treinperrons en ook de fietspaden en trottoirs zullen erop aansluiten. 

Om tramreizigers in Gent het nodige comfort te bieden, komt er een gloednieuw en ruim tramstation in het station van Gent Sint-Pieters. Zo zal je makkelijker kunnen overstappen op het openbaar vervoer door herkenbare halteaanduidingen en informatieborden. 

Complexe werken

Het nieuwe tramstation zal zich diagonaal onder de treinsporen bevinden en uit 4 parallelle sporen bestaan. De tramhaltes die nu nog voor het station zijn, zullen verdwijnen. Volgens de Vlaamse regering zullen de werken in de herfst beginnen. Ze zullen een aantal jaar duren omdat het om een complexe werf gaat, onder de treinsporen door. In het stationscomplex komt ook een nieuwe Lijn- en Mobiliteitswinkel. 

kasto80

Meest gelezen