Radio 2

Slachthuis Verbist in Izegem vrijgesproken voor dierenmishandeling: “Maar ze noemden me een dierenbeul, ik ben er kapot van”

Het slachthuis werd in de rechtbank van Ieper vrijgesproken voor dierenmishandeling. De rechter aanvaardt de videobeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights niet als bewijsmateriaal. Daarop was onder andere te zien hoe koeien met stokken werden geslagen. De organisatie overweegt in beroep te gaan. 

Het slachthuis en de uitbater kregen wel een boete van samen 12.000 euro voor inbreuken tegen de voedselveiligheid. Els Van Campenhout van Animal Rights is ontgoocheld: “Gelukkig zijn er door onze beelden wel pv’s opgemaakt door dierenwelzijn, omdat er toch inbreuken te zien tegen hygiëne en milieuregels.”

De advocaat van het slachthuis wil nog niet reageren op de uitspraak. Toen de undercoverbeelden door Animal Rights werden verspreid, moest het slachthuis van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) onmiddellijk voor 2 weken sluiten. Het mocht daarna terug open, maar het was zo goed als al zijn klanten kwijt. Eigenaar Louis Verbist is er kapot van dat hij als dierenbeul werd bestempeld. Hij is niet van plan nog terug op te starten.

Meest gelezen