Stedelijk zwembad Zottegem gaat week dicht nadat redder positief test: “Mensen die gereserveerd hebben, krijgen geld terug”

Het zwembad Bevegemse Vijvers in Zottegem moet dicht nadat een redder positief heeft getest op corona. Ook alle andere redders moeten nu in quarantaine, en daarom gaat het zwembad minstens een week dicht. “We willen niks aan het toeval overlaten”, zegt schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA).

Het stedelijk zwembad van sportcentrum Bevegemse Vijvers, in Zottegem, blijft nog zeker tot zondag dicht. “Dit is een puur preventieve quarantaine. Dat betekent dat we niks aan het toeval overlaten. Alle redders uit het vaste team worden de komende dagen intensief getest, en later deze week ook een tweede maal getest”, legt schepen Cassiman uit.

Cassiman benadrukt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel: “Voor mensen die de voorbije maanden gaan zwemmen zijn, is er geen reden tot ongerustheid. Zelfs met het dragen van een mondmasker, of het respecteren van de anderhalve meter, kan er geen enkel risico genomen worden.”

Sluiten was enige optie

Het zwembad nog verder open houden voor het publiek, bleek geen optie. “Er is momenteel maar één redder die nog beschikbaar is, maar op één redder kan je het zwembad niet laten draaien. We kunnen ook geen jobstudenten zoeken in deze schoolweken, dus wij zagen geen andere mogelijkheid dan het zwembad een weekje te sluiten”, aldus Cassiman.

Volgens de schepen worden mensen die al gereserveerd hadden niet in de steek gelaten. “Dat wil zeggen dat wij vanuit de sportdienst alle personen die een ticket hebben gekocht, rechtstreeks zullen contacteren met het voorstel om hen terug te betalen of om het ticket om te boeken naar een later tijdstip.”

kasto80

Meest gelezen